Jeugdtheater - Theater voor de Kleine Luyden

From the blog

Een ode aan theatrale gekte

Fringe-Festival-Edinsburgh

Het Fringe Festival zoekt de grenzen op van artistieke vrijheid. 10 dagen, 40 locatie en 80 voorstelling. Niets moet en alles mag. In een notendop is het Amsterdamse Fringe Festival ongeselecteerd, ongetemd en ongejureerd: een ode aan de theatrale gekte.

Open inschrijving

De letterlijke betekenis van fringe is ‘rand’. Een Fringe Festival onderscheidt zich van andere theaterfestivals door de open inschrijvingen, makers worden toegelaten op basis van ongejureerde inschrijving. Dit geeft niet alleen grote diversiteit en beweeglijkheid maar ook ruimte tot artistieke innovatie en kruisbestuivingen. De Fringe wil een stimulerende omgeving bieden aan artiesten en aan nieuw(sgierig) publiek.

The World Fringe Alliance

Het Amsterdam Fringe Festival is gebaseerd op de beroemde en succesvolle internationale Fringe Festivals in bijvoorbeeld Edinburgh, Adelaide, New York en Delhi. Inmiddels zijn er over de wereld zo’n 190 verschillende Fringe Festivals. Op 8 september 2011 in Amsterdam is ‘The World Fringe Alliance’ gelanceerd. Dit is een internationale samenwerking tussen 8 verschillende Fringe Festivals uit Grahamstown, Hollywood, New York, Adelaide, Perth, Praag, Brighton en Amsterdam. Deze globale samenwerking op het gebied van sponsorwerving, kennisoverdracht en artistieke uitwisseling biedt mogelijkheden voor zowel artiesten, als publiek en sponsoren.