Jeugdtheater - Theater voor de Kleine Luyden

From the blog

Kinderen van moeder aarde in het theater

cropped-BannerQuint2

Het boek Kinderen van moeder aarde, van Thea Beckman, komt als theatervoorstelling op de planken. Theatergroep Quint uit Cappelle aan de Ijssel heeft de rechten voor het boek verworven. Naar verwachting zal het stuk in 2015 voor het eerst in première gaan. Eerder bracht jeugdtheater Quint al een theaterstuk gebaseerd op het boek Hasse Simonsdochter van dezelfde schrijfster.

Kijkje in de toekomst

1001004004484845

In tegenstelling tot Hasse Simonsdochter, speelt het verhaal van Kinderen van moeder aarde zich niet in het verleden af, maar in een mogelijke toekomst. Zo’n acht tot tien eeuwen na nu. Het boek beschrijft hoe de wereld verzeild raakt in een alles verwoestende derde wereldoorlog. Hierna volgt een verhaal waarin de hoofdpersoon geconfronteerd wordt met een maatschappij die volledig wordt gestuurd door vrouwen. Het verhaal raakt allerlei verschillende, actuele maatschappelijke kwesties. Het boek is het eerste deel van een trilogie.Op dit moment is het nog niet bekend of er plannen zijn om de andere twee delen in een later stadium ook naar het theater te halen.

Het werk van Thea Beckman

De schrijfster Thea Beckman schreef meer dan twintig kinderboeken. Meerdere keren werd ze geëerd met nationale en internationale prijzen waaronder zilveren- en gouden griffels. Haar bekendste werk is Kruistocht in spijkerbroek dat in 2006 werd verfilmd. De boeken van Thea Beckman worden nog steeds veel gelezen door jongeren.