Jeugdtheater - Theater voor de Kleine Luyden

From the blog

Nederlandse kinderfilms scoren in Amerika

Het-geheim-Joram-Lursen

Het Chicago International Children’s Film Festival is het grootste filmfestival voor kinderen van Noord-Amerika. Tijdens dit jaarlijkse filmfestival, dat van 21 tot 30 oktober duurde, hebben Nederlandse films verschillende prijzen in de wacht weten te slepen. De jury, die bestaat uit een kinder jury en een volwassen jury, deelde maar liefst 4 awards uit aan Nederlandse producties.

Beste film

In de categorie ‘Beste film’ heeft de productie ‘Het geheim’ van Joram Lürsen de eerste prijs gewonnen! Deze award winnende film werd daar getoond onder de titel ‘The magicians’. In de Nederlandse versie verschijnen (en verdwijnen) bekende acteurs als Theo Maassen, Chantal Janzen en Daan Schuurmans. Thor Braun speelt het 8 jarige jongetje die gek is op goochelen. Regisseur Joram Lürsen is blij verrast met de filmprijs.

Beste documentaire

Zowel de eerste als de tweede plaats in de categorie beste documentaire waren voor producties uit Nederland. Maartje Bakers vertelt in de documentaire ‘Dik’ het verhaal van twee kinderen met overgewicht en de complexiteit die daarachter zit. De kinderjury was erg onder de indruk en bekroonde dit met de titel van ‘beste documentaire’. De tweede plaats was voor de docu ‘Anne Vliegt’.

Voor de documentaire ‘Een Jurk voor Anuschka’ van Annelies Kruk waren maar liefst twee prijzen weggelegd: de tweede prijs voor ‘beste korte documentaire’ van de volwassen jury en de speciale Liv Ullman Peace Prize.