Jeugdtheater - Theater voor de Kleine Luyden

From the blog

Succesvol kinderkoor komt met musical

Waanzinnig gedroomd

Wie kent ze niet, de liedjes van Kinderen voor Kinderen? Al 35 jaar lang zijn ze een begrip in swingend Nederland. Binnenkort verschijnt alweer het 35e album, reden genoeg om deze mijlpaal te bekronen met een musical.

Wa-wa-wa-waanzinnig gedroomd

De vrolijke familiemusical, die de naam ‘Waanzinnig gedroomd’ draagt, bestaat uit een verzameling van hitst van de afgelopen decennia. De grote première zal op 19 oktober 2014 plaatsvinden in het DeLaMar
theater te Amsterdam waarna de musical op tournee gaat door het hele land. Tweelingzusjes Mylène en Rosanne Waalewijn, ook bekend van hun deelname aan het Junior Songfestival, zijn een van de gelukkige kinderen die deel uit maken van de cast. In totaal zijn er veertig kinderen die in vier groepen van tien in de voorstelling gaan spelen. De volwassen rollen worden vertolkt door Steyn de Leeuwe, Niels Gooijer, Lotte Noordanus, Ian Bok en Michelle Courtens.

Nostalgie

Kinderen Voor Kinderen werd al in 1979 opgericht door programmamaakster Flory Anstadt. Omroep VARA had eerst zijn twijfels, maar zag er wel wat in om het kinderkoor in te zetten voor de VARA-speelgoedactie. Op Pakjesavond 1980 was Kinderen Voor Kinderen voor het eerst op de Nederlandse tv. Het oorspronkelijk eenmalige project had zo’n succes met de eerste elpee en de single Waanzinnig Gedroomd, dat er besloten werd jaarlijks een nieuwe plaat uit te brengen.