Jeugdtheater - Theater voor de Kleine Luyden

From the blog

Winnaar Wim Sonneveldprijs 2014 bekend

flip-noorman

Al sinds 1988 wordt jaarlijks de Wim Sonneveldprijs uitgereikt tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival. Dit jaar heeft Flip Noorman met zijn band de prijs gewonnen voor het programma Bellse Parese. Volgens de jury is Noorman een ‘ware aanwinst voor de kleinkunst’.

Selectieprocedure

Voorafgaand aan de finale hebben er drie selectierondes en een try-out tournee plaatsgevonden. Uiteindelijk gingen de drie beste acts door naar het concours in het DeLaMar Theater. Op maandag 21 april was de bloedstollende finale, gepresenteerd door Viggo Waas en Peter Heerschop. De publieksprijs ging naar het duo Matroesjka en Yvonne van den Eerenbeemt won zilver.

Springplak

Voor kleinkunstenaars is meedoen aan de Wim Sonneveld competitie een ware springplank voor hun carrière. Zo krijgen de halve finalisten de gelegenheid om veel vlieguren te maken, hun programma bij te schaven en worden ze bijgestaan door professionele regisseurs en theatermakers. Op tournee genereren ze naamsbekendheid en is er zelfs de mogelijkheid voor geïnteresseerde impresariaten om naar ze te komen kijken. Eerdere finalisten van het concours waren niet de minste: Pieter Derks, Claudia de Breij, Van der Laan & Woe, de Vliegende Panters, Thomas Acda en Droog Brood.