Jeugdtheater - Theater voor de Kleine Luyden

From the blog

Woef Side Story wint Zapp theaterprijs 2013

woef-side-storu

Er waren vijf genomineerden maar Woef Side Story van het RO theater is door het publiek uitgeroepen tot de beste jeugdvoorstelling van het seizoen. Kinderen in Nederland tussen de 6 en 15 jaar hebben 3500 keer gestemd, verdeeld over 63 voorstellingen. Tijdens de uitreiking op 14 september bleek Woef Side Story de beste. Met deze prijs winnen ze een televisiecommercial ter waarde van ruim 3.000 euro aangeboden door Ster en Cultuur Junior.

Woef woef

Met een knipoog naar de New Yorkse vertaling van het beroemde Romeo & Julia verhaal, ook wel bekend als West Side Story, speelt dit liefdesverhaal zich af in de wonderlijke wereld van de honden. De bloedmooie rashond Marina en de stoere straathond Toto en zijn stapelverliefd op elkaar. Maar hun liefde mag niet bestaan in een wereld waarin iedereen in (honden)hokjes is ingedeeld. Zal de liefde tussen Toto en Marina sterker zijn dan al het geblaf om hen heen?

Nog meer prijzen

Alsof het winnen van de Zapp theaterprijs nog niet genoeg was, wist Woef Side Story maar liefst 5 Musical Awards in de wacht te slepen. Alex Klaasen vertolkte de beste mannelijke hoofdrol in een kleine productie en Arjan Ederveen de beste mannelijke bijrol. Martin Snip werd uitgeroepen tot aanstormend talent. Ook de kostuums bleven niet onopgemerkt want Woef Side Story zette de beste creatieve prestatie neer in een kleine musical. Als klap op de vuurpijl wonnen ze de award voor ‘beste kleine musical van 2013’!